SATAHACK token

Tämä sivu luotiin jotta saatiin luontevasti myös oma satahack-token tunniste, johon tokenia luotaessa Solanan lohkoketjuun jo käytettiin ks. Github-linkki tokenin luomiseen liittyen.

Kyseessä on teknologiaan perehtyminen ja kokeilu eli oppimisprosessi lohkoketjuteknologiaan. Aloite tälläisen kokeiluun tuli Pori Hacklab työryhmästä.

Mikä ihmeen Token? Lyhyesti lohkoketju issa kuten esim. Bitcoin, Ethereum tai vaikkapa Solana voidaan tallettaa tietoa hajautetusti, joskus viitteitä käyttäen myös sekä tavallaan keskitysti ja hajautetusti. Viitemäinen data lohkoketjussa voi olla vaikkapa linkki toiseen, tavallaan keskitettyyn, internet-palveluun esim. johonkin fyysiseen serveriin jolla on vaikkapa oma julkinen IP-osoite.

Kokeilun tarkoituksena ei ole tehdä rahallista arvoa sisältävää tokenia. Sen sijaan token voi sisältää merkitys-arvoa se voi edustaa tilanteesta riippuen vaikka jäsenyyttä, osallistumisoikeutta, ”omistussuhdetta” tai vaikkapa saavutettua/myönnettyä palkintoa. Näitä erilaisia käyttötarkoituksia saatetaan kokeilla samalla kun lohkoketjuteknologiasta opitaan lisää.

Jos kiinnostuit tästä, niin ota rohkeasti yhteyttä hacklab työryhmän kanavien kautta yhteyttä jakaaksesi oppia tai oppiaksesi lisää:

Facebookissa : https://www.facebook.com/groups/1484164181852358/

Pori Hacklab slack : Join my Slack workspace!

Pori Hacklab kokoontuu ajoittain myös Mumblen tai Jitsin avulla lähes joka maanantai klo 19-20, mutta paras tapa varmistaa siihen osallistuminen on kysyä seuraavasta tapaamisesta joko slackissa #general kanavalla tai Facebookissa.

Tämän aihealueen kirjoituksia jatkettaneen Pori Hacklab blogin puolella tulevaisuudessa sekä mahdollisesti tietoisku-tyyppisillä tapahtumilla.