Pori Hacklab

Tee-se-itse

Pori Hacklab aloitti toimintansa osana Satkyä vuonna 2014 työryhmänä. Hacklab-toiminta antaa tilan ja mahdollisuuden villeille projekteille ja ajatuksille kokeiluhenkisten ihmisten seurassa. Yksi hacklabbilainen on rakentanut itselleen radio-ohjattava ruohonleikkurin. Hacklab kokoontui vuosina 2014-2019 yhteisökeskuksen tiloissa muutaman kerran kuukaudessa. Vuodesta 2020 alkaen hacklab on kokoontui virtuaalisesti joko Jitsin tai Mumblen avulla lähes viikoittain. Vuodesta 2022 alkaen olemme voineet kokoontua Tehdas ry:n tiloissa Radiotalolla Porin Väinölässä.

Kokoontumisten tarkemmat ohjeet ja lisää tietoa löytyy osoitteesta pori.hacklab.fi.

Lisäksi hacklabilta löytyy oma Facebook-sivu ja slack-tila.

Hacklabilla ei ole erillistä jäsenyyttä vaan jokainen Tivia Satakunta Ryn jäsen voi osallistua Hacklab-työryhmän toimintaan. Toimintaan tutustuminen ei edellytä jäsenyyttä, tyypillisesti liittymisvuoteen on liittynyt alennus jäsenmaksusta.

Hacklab-jäsenyys? Tässä siitä lyhyesti:

Eli Satkyn jäseneksi ja siten hacklabin työryhmään (eli hacklab-jäsenyyttä ei ole erikseen) voi liittyä täällä:
https://www.satkynet.fi/yhdistys/liittyminen/
Hakuprosessi alkaa (1) oman sähköpostiosoitteen antamisesta liittymis-lomakkeella. Tämän jälkeen Satkyn johtokunnassa (== yhdistyksen hallitus) (2) käsittelemme hakemuksesi pikapuoliin. Kiinnostus tietotekniikkaan on yleensä riittävä jäsenyyttä puoltava seikka. Jäsenen velvollisuuksiin kuuluu – yhdistyksen päätöksien, arvojen sekä sääntöjen noudattaminen. Säännöistä pitkälti ainoa ja olennaisin on vuosittainen (3) jäsenmaksun maksu, josta ohje löytyy täältä:
https://www.satkynet.fi/jasenmaksu/
Jäsenmaksun viite ja summa on ollut useamman vuoden samoja, laskuja emme lähetä.
Kun nuo kolme kohtaa on kunnossa jäsenelle ilmoitetaan hyväksynnästä sähköpostilla ja annetaan lisää tietoa (esim. slack-kutsu). 

Kannattaa tilata myös uutiskirje, siinä saa tietoa yhdistyksen muistakin tulevista ja kuluneista tapahtumista n. 2-6 kertaa vuodessa. Hacklabilla ei ole toistaiseksi omaa sähköpostilistaansa. 

Eroaminen?

Jos haluaa erota yhdistyksestä siitä on hyvä lähettää sähköposti osoitteeseen satky.aineisto(at)gmail.com jotta hallitus/puheenjohtaja sen voi käsitellä helpoiten. Näin voimme esim. varmistaa että uutiskirjeet yms. tunnukset/tilaukset pois käytöstä. Jäsen voidaan erottaa yhdistyksestä myös ilman jäsenen omaa pyyntöä sääntörikkomuksesta johtuen esim. jäsen jättää jäsenmaksun maksamatta.