Pori Hacklab

Tee-se-itse

Pori Hacklab aloitti toimintansa osana Satkyä vuonna 2014 työryhmänä. Hacklab-toiminta antaa tilan ja mahdollisuuden villeille projekteille ja ajatuksille kokeiluhenkisten ihmisten seurassa. Yksi hacklabbilainen on rakentanut itselleen radio-ohjattava ruohonleikkurin. Hacklab kokoontui vuosina 2014-2019 yhteisökeskuksen tiloissa muutaman kerran kuukaudessa. Vuodesta 2020 alkaen hacklab on kokoontunut virtuaalisesti joko Jitsin tai Mumblen avulla lähes joka maanantai klo 19.

Kokoontumisten tarkemmat ohjeet ja lisää tietoa löytyy osoitteesta pori.hacklab.fi.

Lisäksi hacklabilta löytyy oma Facebook-sivu ja slack-tila.

Hacklabilla ei ole erillistä jäsenyyttä vaan jokainen Satkyn jäsen voi osallistua Hacklab-työryhmän toimintaan. Toimintaan tutustuminen ei edellytä jäsenyyttä.

Hacklab-jäsenyys? Tässä siitä lyhyesti:

Eli Satkyn jäseneksi ja siten hacklabin työryhmään (eli hacklab-jäsenyyttä ei ole erikseen) voi liittyä täällä:
https://www.satkynet.fi/yhdistys/liittyminen/
Hakuprosessi alkaa (1) oman sähköpostiosoitteen antamisesta liittymis-lomakkeella. Tämän jälkeen Satkyn johtokunnassa (== yhdistyksen hallitus) (2) käsittelemme hakemuksesi pikapuoliin. Kiinnostus tietotekniikkaan on yleensä riittävä jäsenyyttä puoltava seikka. Jäsenen velvollisuuksiin kuuluu – yhdistyksen päätöksien, arvojen sekä sääntöjen noudattaminen. Säännöistä pitkälti ainoa ja olennaisin on vuosittainen (3) jäsenmaksun maksu, josta ohje löytyy täältä:
https://www.satkynet.fi/jasenmaksu/
Jäsenmaksun viite ja summa on ollut useamman vuoden samoja, laskuja emme lähetä.
Kun nuo kolme kohtaa on kunnossa jäsenelle ilmoitetaan hyväksynnästä sähköpostilla ja annetaan lisää tietoa (esim. slack-kutsu). 

Kannattaa tilata myös uutiskirje, siinä saa tietoa yhdistyksen muistakin tulevista ja kuluneista tapahtumista n. 2-6 kertaa vuodessa. Hacklabilla ei ole toistaiseksi omaa sähköpostilistaansa. 

Eroaminen?

Jos haluaa erota yhdistyksestä siitä on hyvä lähettää sähköposti osoitteeseen jasenasiat@satkynet.fi jotta hallitus/puheenjohtaja sen voi käsitellä helpoiten. Näin voimme esim. varmistaa että uutiskirjeet yms. tunnukset/tilaukset pois käytöstä. Jäsen voidaan erottaa yhdistyksestä myös ilman jäsenen omaa pyyntöä sääntörikkomuksesta johtuen esim. jäsen jättää jäsenmaksun maksamatta.